19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 01-12-2023 21:56:00

Verslag en foto's: ADO onderuit tegen Helmond Sport

ADO Den Haag heeft vrijdagavond uit tegen Helmond Sport na eerst een achterstand van 2-0 gelijk te hebben gemaakt met 3-2 verloren.

Trainer Kalezic kon vanavond nog geen beroep doen op de geblesseerde Dhoraso Klas en ook Bart van Hintum ontbrak deze wedstrijd in de opstelling.

ADO moest deze wedstrijd na de met 6-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen jong FC Utrecht afgelopen maandag wel het hoofd erbij houden. Dat bleek al in de vierde minuut van de wedstrijd, toen Helmondspeler Arno van Keilegom de score opende. Direct na het doelpunt was er een doelkans voor Absalem, maar keeper Van der Steen wist een tegentreffer te voorkomen.
Martijn Kaars wist al snel de Brabantse voorsprong te vergroten, in de 9e minuut stond de 2-0 al op het scorebord. De Haagse formatie had grote moeite om de snelheid van Helmond bij te houden die keer op keer richting het doel van Nikiema opstoomde. Een schot van Van den Hurk werd door de haagse goalie knap gekeerd.
ADO kwam de eerste schrik te boven en wist wat terug te doen. In de 23e minuut maakte Henk Veerman zich los van de Brabantse verdediging en maakte de tegentreffer: 2-1, waarna de wedstrijd ietwat kantelde. ADO wist meerdere keren gevaarlijk te worden.
In de 30e minuut verliet Helmondspeler Van Vlerken geblesseerd het veld. Zijn vervanger was Doke Schmidt.
Van Mieghem, Ideho en Veerman hadden in het kwartier voor de rust nog mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren, maar een doelpunt bleef door de stugge vedediging en reddingen van keeper Van der Steen uit.

ADO begon ongewijzigd aan de tweede helft.
Nikiema bracht in de 54e minuut goed redding op een afstandschot van Van den Hurk.
Henk Veerman zette ADO vier minuten later op 2-2, waarna de sfeer in het ijskoude stadion nog wat kouder werd dan de paar graden onder nul die de thermometer al aangaf.
Kalezic wisselde Lasse Vigen voor Malik Sellouki in de 67e minuut. Helmond Sport bracht in dezelfde minuut twee nieuwe spelers in.
In de 70e minuut was er een enorme kans voor Botos om de thuisclub op voorsprong te brengen, Nikiema wist dat met een katachtige redding te voorkomen.
De sfeer werd wat gespannen. Trainer Peeters leverde commentaar op de beslissing van scheidsrechter Hensgens die een vrije trap aan ADO toewees waarna Hensgens de trainer de gele kaart voorhield.
Helmond Sport wist in de 78e minuut op voorsprong te komen nadat Absalem een overtreding in de 16 beging. Kaars benutte de daarop gegeven penalty: 3-2
In de 82e minuut kwamen Komljenovic en Hamdaoui in het veld voor Granli en Ideho. Wat later verliet Van Mieghem het veld voor Siereveld. In de laatste minuten was het nog spannend door kansen voor beide teams. De stand bleef echter 3-2 en dus bleven de punten helaas in Helmond.

Volgende week vrijdag wacht de wedstrijd thuis tegen de huidige koploper, Willem II.